OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Kommende forældre har ofte mange spørgsmål og tanker om graviditeten og scanninger.

Vi svarer på de hyppigst stillede spørgsmål her, men du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os på +45 69 89 99 02

eller skrive til mail@aarhusbabyscanning.dk.

Spørgsmål og svar om scanninger

Hvad er ultralyd?

Ultralyd er lydbølger med så høj frekvens, at de ikke kan høres af det menneskelige øre. Man kan heller ikke mærke lydbølgerne.

Lydbølgerne reflekteres af det væv, de rammer, og ved hjælp af avanceret udstyr dannes et billede på skærmen.

Kan det være skadeligt at blive scannet?

Nej, det er ikke skadeligt at blive scannet. Hverken for den gravide eller det ufødte barn.

Ultralydsskanning af gravide har været anvendt siden midten af 1960erne. Der er aldrig fundet tegn på skadelige virkninger – hverken hos mor eller barn.

Kan alle misdannelser/sygdomme ses ved en ultralydsundersøgelse?

Det korte svar er nej. Man kan ikke se 100% af eventuelle misdannelser/udviklingsfejl ved en scanning. Men langt størstedelen af scanningerne giver dog klare indikationer. Hvis en scanning vurderes som normal, er det meget sandsynligt, at barnet er raskt, når det bliver født.

Nogle misdannelser ses ret tydeligt, mens andre kan være små og nemme at overse (fx mindre misdannelser i hjertet). Der er også nogle misdannelser, udviklingsdefekter eller tilstande, der først opstår senere i graviditeten og derfor ikke kan ses tidligt i graviditeten.

Hvad sker der, hvis en scanning viser noget unormalt?

De allerfleste scanninger er heldigvis normale, men der kan opstå mistanke om noget unormalt ved scanningen.

Sker det, sender vi dig til yderligere undersøgelse hos den offentlige ultralydsafdeling, du hører til. Her vil de be- eller afkræfte mistanken og drøfte problemet, behandlingsmuligheder og eventuelle konsekvenser med jer.

Er det sværere at scanne mig, hvis jeg er ovevægtig?

Billederne kan være sværere at fremstille, og at de kan være mere utydelige, hvis du er overvægtig. Forklaringen er, at ultralydsbølger bremses af forskellige vævstyper, og allermest af fedtvæv.

Vi vil altid bestræbe os på at fremstille og vise billeder at den bedst mulige kvalitet, og du vil, hos os, altid få en venlig behandling, uanset om du har høj eller lav BMI.

Må/bør man have andre med til en scanning?

Ja, du bestemmer selv, hvem du gerne vil have med til scanningen. Det er ofte rigtig dejligt dele oplevelsen med andre.

I ganske få tilfælde kan scanningen vise noget unormalt. Det er derfor værd at overveje, om du helst vil være alene, hvis det skulle ske.

Er det en god oplevelse at have børn med til en scanning?

Det kommer an på det enkelte barn, og om det er i stand til at forstå, hvad der sker.

Det er vores erfaring, at mange små børn ikke får ret meget ud af at være med til en scanning. Det kan være svært for dem at forstå, hvad billederne viser, og de bliver måske endda lidt utrygge over den dæmpede belysning, og det at ”damen” trykker mor på maven.

At have et mindre børn med til scanningen, kan desuden have indflydelse på jeres egen oplevelse, så det er værd at overveje nøje.

Desuden kan scanningen, i ganske få tilfælde, vise noget unormalt. Det er derfor værd at overveje, om du helst vil være alene, hvis det skulle ske.

Hvilken scanning bør jeg vælge?

Hvis du/I er i tvivl om, hvilke scanninger, der matcher jeres behov, kan du/I læse om de forskellige typer af scanninger her på hjemmesiden. Læs her

Hvis Du/I stadig er i tvivl, er der altid mulighed for at blive ringet op af Karen, så vi sammen kan finde det der dækker jeres behov allerbedst.

PRAKTISKE SPØRGSMÅL

Hvor parkerer man?

Man parkerer lige ude foran døren – og det er gratis.

Deler I lokaler med Aarhus Fysioterapi?

Ja, det gør vi. Aarhus Baby Scanning er reelt set en del af Aarhus Fysioterapi. Vi deler derfor sekretær, bookingsystem og lokaler – og samme høje kvalitet i vores arbejde.

Kan jeg aflyse eller flytte mine tider?

Du kan aflyse eller flytte en tid indtil 24 timer før din konsultation. Gør du det ikke inden tidsfrist, vil du blive opkrævet et gebyr på 50% af prisen på din booking.

Udeblivelse

Udebliver du fra din aftaler eller melder afbud under 24 timer før bookingtiden, vil du blive opkrævet et gebyr på 50% af prisen på din booking.

Hvor ligger Aarhus Baby Scanning?

Vi ligger på Silkeborgvej 620 i Brabrand. Der er gratis parkering lige ved døren. Vi deler lokaler med Aarhus Fysioterapi.

Koster tvillinger/trillinger mere?

Nej. Det koster det samme, uanset om du venter et, to eller tre børn. Vi giver dog dine scanningstider 50% længere tid, så vi kan se ordentligt, hvis du venter flere, så vi kan se ordenligt til alle.

Husk at sige det ved booking af en tid, hvis du venter flere børn, så vi kan afsætte nok tid 🙂

Er billeder og video inklusiv prisen?

Ja. I skal ikke frygte alle mulige skjulte ekstraudgifter. Derfor er alle vores scanninger inklusiv fysisiske billeder og digitale billeder og video, du kan få med på mobilen via et link.

MANGLER DU STADIG SVAR?

Du er altid velkommen til at ringe på +45 6989 9902
eller skrive til mail karen@aarhusbabyscanning.dk, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om noget.

DINE FORDELE VED AARHUS BABY SCANNNG

  • Gratis og nem parkering lige ved døren
  • Topmoderne udstyr og faciliteter
  • Høj faglighed og personlig vejledning
  • Tid til dig og dine spørgsmål og tanker om graviditeten

FIND OS

 Vi har adresse på Silkeborgvej 620 8220 i Brabrand. Her er der gratis og nem parkering lige ved døren. Vi deler lokaler og sekretær med vores partnervirksomhed Aarhus Fysioterapi, så ankommer du det ene sted, er du også det andet sted 🙂